Wie we zijn

Rijne Energie is een brede en groeiende groep inwoners uit Rijnenburg en de omliggende gemeentes die grootschalig duurzame energie willen opwekken. Wij hebben ons verenigd in een cooperatie waar je lid van kunt worden.

Wij willen lokale energie opwekken met windmolens en zonnevelden, en daar een mooi energielandschap creëren samen met bewoners en gebruikers. De energie en de opbrengsten blijven zoveel mogelijk lokaal beschikbaar.

Bestuur en organisatie

De bestuursleden zijn: Guido van Loenen, Marcel Goossens en Josje Fens.

De uitvoering van het project wordt gedaan door het kernteam bestaande uit vrijwilligers en medewerkers van de coöperaties Energie-U, Uwind en De Windvogel, ondersteunt door kennis en van REScoopNL, de coöperatie van coöperaties. Deze samenwerking biedt Rijne energie een professionele basis waar de kennis en ervaring van de partners effectief en direct ingezet kan worden. De samenwerkende burgercoöperaties hebben geen winstoogmerk en daarom komen verdiensten uit het energiepark terecht in de lokale gemeenschap en de omgeving van Rijnenburg en Reijerscop.

Het bestuur en kernteam hebben nog vacatures. Heb jij interesse? Neem dan contact met ons op via rijne.energie@gmail.com.

In deze film maak je kennis met een aantal mensen van Rijne Energie.

Film Rijne Energie

Zo zien we het voor ons:

identiteit-rijne-energie-postit

Organisatie

De organisatievorm is nog niet vastgelegd. Wij zijn een samenwerkingsverband van cooperaties en burgers die gezamenlijk initiatief hebben genomen om schone energie te produceren waarvan de opbrengsten lokaal en gemeenschappelijk blijven.

Bij Rijne Energie zijn momenteel de volgende organisaties aangesloten:

Rijne Energie wordt momenteel gesteund door:

  • Natuur- en Milieufederatie Utrecht
  • Greenpeace, afdeling Utrecht
  • Samen Duurzaam Nieuwegein
  • Welk bedrijf wil met ons meedoen?