Dinsdag 5 februari hebben de voorzitters van de Utrechtse energie coöperaties Rijne Energie, de Windvogel, U-Wind en Energie-U een samenwerkingsovereenkomst ondertekend met de Utrechtse onderneming BHM Solar voor het ontwikkelen van grootschalige zonnestroomprojecten in de omgeving van Utrecht.

De energie coöperaties zijn al enige tijd actief op het gebied van het verduurzamen van Utrecht. Zij hebben zich samen met Eneco en BHM Solar bij de gemeente Utrecht gemeld als initiatiefnemers van het te ontwikkelen energiepark in Rijnenburg en Reijerscop ten zuiden van de A12.

Eneco en de vier energie coöperaties hebben afgesproken een exclusieve samenwerking voor de ontwikkeling van windprojecten aan te gaan. Door het ondertekenen van de overeenkomst met BHM Solar is er nu ook een exclusieve samenwerking op het gebied van zonneprojecten vastgelegd.

BHM Solar heeft ervaring in het ontwikkelen van grootschalige zonnestroomprojecten op zowel logistieke daken als grond. Voorzitter Marcel Goossens van Rijne Energie over de samenwerking “Onze leden willen het verduurzamen van Utrecht daadwerkelijk mogelijk maken door te participeren in zonne- en windprojecten. Door deze overeenkomst zijn we weer een stap verder in de realisatie daarvan de komende jaren.”

Freek Wisseloo van BHM Solar over de samenwerking: “Als Utrechtse ontwikkelaar van grootschalige zonprojecten streven we ernaar om kennis en ervaring van zowel Rijne Energie en BHM Solar te combineren om maximale meerwaarde voor het gebied te creëren.”

Categorieën Nieuws