Op woensdag 13 maart waren we voor de tweede keer te gast bij de Metaal Kathedraal voor een ledenvergadering. Inmiddels zijn we uit de kleine zaal gegroeid en mochten plaatsnemen in ‘Hemelryck’: prachtig!

Naast de ambiance was gelukkig ook de inhoud goed:

  • Een toelichting van Hans Kraaij, de projectleider van de gemeente, over het besluitvormingsproces
  • Een inspirerend verhaal van Gerlach Velthoven, initiatiefnemer van Betuwe-wind
  • Toelichting op het participatieplan dat de komende maanden uitgewerkt gaat worden
  • Presentatie van de ambassadeurs van Rijne Energie
  • En een brainstorm over hoe we verder kunnen groeien.

Uitbreiding bestuur

Patrick Reijnen is toegetreden tot het bestuur. Nadat hij vorig jaar zonnepanelen had aangeschaft en een elektrische auto ging rijden was hij ‘om’. Zijn motto voor Rijne Energie : “De techniek is er, de ruimte is er. Volop kansen voor iedereen. Just do it.”.

Hij zal zijn ervaring en achtergrond inzetten om de communicatie van onze energiecoöperatie verder te professionaliseren. #Hoera!

Open karakter

De bijeenkomst was toegankelijk voor iedereen: ook bezorgde bewoners uit Reijerscop en fervent tegenstanders van windmolens zaten in de zaal. Hierdoor ontstonden er stevige discussies en had de bijeenkomst soms meer weg van een informatieavond dan een ledenvergadering.

Wij vinden dit debat erg belangrijk in het huidige proces dus wij kijken terug op een geslaagde vergadering.

Notulen en presentatie

De notulen en de presentatie zijn beschikbaar op de website (info/documenten), of door op de hyperlinks te klikken.

Iedereen die in de omgeving van Utrecht woont kan lid worden van de energiecoöperatie. Voor een 10tje per jaar ben je lid en help je de gemeente een ambitieus plan te kiezen en kun je natuurlijk (over een paar jaar…) in het park investeren! Lid worden doe je hier.

Mocht je vragen, opmerkingen of suggesties hebben, we horen ze graag!

Categorieën Meedoen