YES! Ons geduld is op de proef gesteld, maar gisteren heeft de gemeenteraad van Utrecht haar voorlopige plannen voor het energiepark gepresenteerd. En dat zijn zeer ambitieuze plannen!  

Op de website van de gemeente vind je de raadsbrief en alle achtergrondinformatie. Heel in het kort komt het op het volgende neer:

  • Ruimte voor maximaal 11 windmolens en 227,5 hectare zonnevelden: goed voor 96.000 huishoudens. 
  • Er moet balans zijn tussen de belangen van bewoners en omwonenden en de productie van duurzame energie (een uitdagende taak voor Rijne Energie)
  • Er worden extra voorwaarden gesteld om geluid en slagschaduw zo veel mogelijk beperken door minimale afstand van 800 meter tot de omliggende woonwijken en door gebruik te maken van de modernste geluidsarme windmolens.
  • Een deel van de opbrengst van het park moet ten goede komen aan de bewoners en omwonenden.
  • Uitvoering start op zijn vroegst in 2021.

INFORMATIE AVOND : WOENSDAG 17 APRIL
Op woensdagavond van 19.00-22.00 organiseert de gemeente een informatieavond bij de La Place in de Meern. Wil je hierbij aanwezig zijn? Meld je dan aan door een mail te sturen.

NEEM ALVAST EEN KIJKJE!

Benieuwd hoe het landschap er ziet als er zonnepanelen en windmolens staan? Hier kun je alvast een kijkje nemen! Dit is niet hoe het landschap er exact uit komt te zien, maar het geeft wel een indruk van het landschap met windmolens en zonnevelden.

Het voorstel is niet onopgemerkt gebleven. Onder andere de Trouw en het AD schreven over het plan. Het AD ging bij omwonenden langs maakte een overzicht van de 5 belangrijkste vragen.

Als coöperatie moeten we nu dus echt aan de bak! Hierbij is alle hulp welkom. Concreet zoeken we nog geïnteresseerden om het (financiële) participatieplan uit te werken en één of meerdere social media guru’s. Leuk? Ja! Stuur ons een mail!  #SamenGaanWeHetMaken.

Graag willen we de initiatiefnemers van het eerste uur: Anje, Inge, Josje, Arjan, Bert, Jos en Sander enorm bedanken voor hun inzet de afgelopen drie jaar. Hun passie en drive geeft ons veel energie om samen met jullie in Utrecht iets unieks te realiseren!

Categorieën Nieuws