Elektrische auto’s geparkeerd op het Utrecht Science Park (De Uithof) kunnen niet alleen laden maar ook elektriciteit terugleveren aan het net.

Dankzij de slimme laadpalen kunnen elektrische auto’s van bestuurders die geen haast hebben wachten met laden tot de zon schijnt en auto’s met een voldoende volle accu even bijspringen als er een wolk voorbijkomt.

Zo maakt deze Utrechtse innovatie (Smart Solar Charging) het mogelijk probleemloos nog veel meer elektriciteit op te wekken met wind- en zonneparken. Dat sluit uitstekend aan op de plannen van Rijne Energie!

Lees meer over Smart Solar Charging.


Rijne Energie is het duurzame energiepark van, voor en door de regio Utrecht. Samen met bewoners creëren we een mooi energielandschap, met windmolens en zonnevelden. Denk en beslis met ons mee, word lid!

Categorieën Nieuws