Hoe komen we van onze fossiele verslaving af?

Geschreven door Joost op

RijneTour
RijneTour

Vanavond! 20.00u

Utrecht is afhankelijk van fossiele energie.  Slechts 5% van de elektriciteit in Utrecht wordt lokaal en duurzaam opgewekt. Voor de overige 95% zijn we dus afhankelijk van fossiele brandstoffen die CO2 uitstoten en veelal uit landen komen waar je liever niet op vakantie gaat.

De oorlog in Oekraïne brengt deze ongewenste  afhankelijkheid (in dit geval van Russisch gas) weer volop in de aandacht.  Daarnaast spreekt het laatste IPCC rapport boekdelen: We moeten heel snel van onze fossiele verslaving af.  

Dat betekent minder energie gebruiken en de energie die we gebruiken duurzaam opwekken (de trias energetica voor intimi).

Maar hoe gaan we dat doen?

Olof van der Gaag, voorzitter van de Nederlandse Vereniging van Duurzame Energie, zag de afgelopen 10 jaar duurzame energie volwassen worden. In deze eerste “Rijne Tour” wordt hij aan de tand gevoeld door Charles Groenhuijsen en natuurlijk door het publiek.

Wil je erbij zijn? Dat kan vanaf 19.45 ben je welkom bij ANNE nabij de jaarbeurs.  Je kunt natuurlijk ook online meedoen: het wordt live gestreamd via ons YouTube kanaal.

Inschrijven doe je hier.

Categorieën MeedoenNieuws