LEDENVERGADERING 19 JUNI

Op woensdag 19 juni staat de derde algemene ledenvergadering gepland. Deze ALV staat in het teken van participatie: hoe kunnen direct omwonenden meeprofiteren, hoe verdelen we de grondopbrengsten, wie kan van de stroom gebruik maken, hoe werkt investeren etc. De contouren van participatie zullen we met de leden van Rijne Energie op interactieve manier bepalen.

Dit keer vindt de bijeenkomst plaats in brouwerij Maximus in Leidsche Rijn. Leden zijn vanaf 19.15 welkom, zodat we rond 19.30 kunnen beginnen!

Agenda:

  • Opening
  • Notulen ALV 13 maart (die vind je hier)
  • Update bestuur
  • Participatie
  • WVTTK
  • Sluiting (~ 21.00)
  • … en we zijn in een brouwerij 😉

Waar zijn we in het proces?

Twee maanden geleden presenteerde de gemeente haar voorlopige voorstel voor het energiepark. Initiatiefnemers, buurgemeenten en andere belanghebbenden kunnen hierop reageren. De reactie van het consortium (Rijne Energie, Eneco en BHM Solar) is hier te vinden. Tijdens de ALV zullen we de recente ontwikkelingen toelichten.

(LEDEN)VOORDEEL

Bespaar actie

Je kent hem wel: “De duurzaamste energie is de energie die we niet gebruiken”. Een waarheid als een koe!

Daarom hebben we met een aantal betrouwbare partners een bespaaractie opgezet: energie besparen (of zelf opwekken) was nog nooit zo eenvoudig! De details staan op de actie-pagina en het mooie is: iedereen kan ervan profiteren!

Mocht je nog een geniaal idee hebben om dit viral te laten gaan… Let us know & feel free to share! 

Duurzame Week

Volgende week is het zover: de vierde Duurzame Week!
Alle info en het programma vind je op www.duurzameweek.nl

Ook dit jaar heeft de Leckere speciale Utrechtse duurzame biertjes gemaakt: je bestelt ze hier! Wees er snel bij want op=op.

En als je dan toch op de Neude bent, loop even langs! Want op zaterdag 15 en zondag 16 juni staan we op het festivalterrein!

Hoe gaan we dit uitleggen

Twee weken geleden werd het boek “Hoe gaan we dit uitleggen” gepubliceerd. Een eerlijk verhaal over klimaatverandering en wat we daar zelf aan kunnen doen. Inmiddels staat het op de vierde plek van Bestseller Top 60!

Leden van Rijne Energie krijgen het e-book en audioboek (ter waarde van €19,50) gratis bij aanschaf van de paperback (dan kun je het boek mooi doorgeven ;-). Samen hebben we meer impact! Hoe? Mail ons je aanschafbewijs en we regelen het!