We starten met de milieuonderzoeken
Samen met de gemeente Utrecht en onze partners onderzoeken we de milieueffecten van windmolens: vooral geluid, slagschaduw en natuur. Hierbij houden we rekening met de aanwezigheid van zonnevelden.
Wat we precies laten onderzoeken in het milieueffectrapport staat in de Notitie Reikwijdte en Detailniveau. Dit kun je zien als een uitgebreide inhoudsopgave voor het milieueffectrapport. Deze notitie vind je hier.
Meer info? Kom naar de online informatieavonden
Wil je meer informatie over de onderzoeken die we gaan doen? Geef je dan op voor één van de digitale informatieavonden:
- Woensdag 15 december van 19.30 tot 21.30 uur
- Dinsdag 11 januari van 19.30 tot 21.30 uur
Je kan je tot dinsdag 14 december 17:00 respectievelijk maandag 10 januari 17:00 opgeven via dit webformulier.
Je krijgt dan van ons de link waarmee je kunt deelnemen aan de online bijeenkomst. Uiteraard komen we ook graag (virtueel) bij jou langs om je hierover verder bij te praten.
Hoe gaat het nu verder?
Het is nu nog niet bekend hoe het energielandschap er precies uit gaat zien. We hebben ruimte voor drie tot acht windmolens en zes tot 230 hectare zonneveld.
In het milieueffectrapport worden meerdere varianten onderzocht. We proberen natuurlijk zoveel mogelijk grondeigenaren bij onze plannen aan te haken.
Voordat we van start kunnen moet de gemeente ons de vergunningen geven en de gemeenteraad het bestemmingsplan hebben goedgekeurd.
De aanleg van het energielandschap kan op z’n vroegst in 2024 starten. Op de website van de gemeente over het Energielandschap vind je een overzicht van welke stappen daarvoor moeten worden doorlopen.
En de zonne-eilanden op de Nedereindse plas?
Omwonenden zijn door de gemeente uitgenodigd om hun mening te geven op ideeën voor beter vermaak op de Nedereindse Plas en ook over zonnepanelen op deze plas. Tot 12 december kun je een reactie geven op Denkmee.Utrecht.nl.